proiect incheiat

Sa gatim sanatos

 In luna februarie 2010 Asociatia Umanitara SAFIR  a initiat proiectul "SA GATIM SANATOS",fiind organizat ca un eveniment in preajma zilei de 8 martie.

 

In conditiile actuale cand stresul si poluarea ne afecteaza tot mai tare sanatatea,exista un factor asupra caruia putem actiona si acesta este alimentatia.

 

 

Studiile stintifice aduc dovezi tot mai clare in favoarea unei alimentatii preponderent vegetariene pentru pastrarea sanatatii.

Sunt tot mai numeroase demersurile ce se fac pentru constientizarea oamenilor cu privire la relatia directa dintre alimentatie si sanatatea individului,rolul esential pe care il are alimentatia sanatoasa in prevenirea bolilor si implicit in sporirea calitatii vietii. 

 

 

Si noi ne-am gandit ca putem face ceva pentru sanatatea colegilor nostri,pentru aconstientiza importanta alimentatiei asupra sanatatii.

 

 

Proiectul a constat in organizarea de cursuri la cantina restaurant Plastor,la care au participat un numar de 20 de persoane.

 

Cursurile au fost tinute de catre d-nul ing. Chirila Florian care detine restaurantul vegetarian Cris si care are o experienta bogata in acest domeniu.

 

 

 

Desi perioada in care s-au tinut cursurile a fost de doar doua saptamani,cursantii au reusit sa invete pe langa retetele culinare vegetariene si cateva reguli generale de nutritie.

 

 

 

 

 

Cursurile s-au incheiat cu un test scris si proba practica, unde s-au pregatit cateva din retetele invatate.

 

 

Festivitatea de finalizare a cursurilor a avut loc in apropierea zilei de 8 martie,la care au fost invitati si alti colegi pentru a degusta prepararele pregatite de cursanti.

 
 
© 2009 AsociatiaSafir.ro| Website template by Arcsin