proiect incheiat

Descopera,zambeste si invata !

Proiectul este initiat de Fundatia Romana pentru Copii (FRCCF),Comunitate si Familie si sprijinit de Asociatia Umanitara SAFIR.

FRCCF este o organizatie non-guvernamentala cu misiunea de a sprijini copii vulnerabili si marginalizati,pentru ca acestia sa creasca intr-un mediu familial protector,sa beneficieze de educatie si de serviciile medicale de care au nevoie.

In prezent numarul celor care beneficiaza de serviciile FRCCF este de 14000,din care peste 5000 sunt copii.

Copii care vin la Centrul Comunitar  provin din familii sarace,de multe ori nu au acces la o alimentatie sanatoasa,locuiesc in conditii precare,uneori fara caldura si curent electric. La centrul comunitar sunt ajutati la teme,pot participa la ateliere de creatie,jocuri si primesc in fiecare  zi o gustare,care pentru multi dintre ei este singura masa consistenta a zilei.

Prin serviciile oferite de centru se doreste ca acesti copii sa aiba parte de o copilarie fericita intr-un mediu protector.

DETALIILE PROIECTULUI

TITLUL PROIECTULUI- Descopera,zambeste si invata !

LOCUL DESFASURARII PROIECTULUI(LOCALITATE)- Oradea

DURATA PROIECTULUI: de la 01.04.2010 pana la 01.06.2010

SCOPUL PROIECTULUI: reducerea inegalitatilor sociale pentru copii care provin din familii dezavantajate prin asigurarea dreptului la educatie,sanatate,socializare si timp liber.

OBIECTIVELE SPECIFICE PROIECTULUI:

• asigurarea accesului la activitati de socializare si de timp liber pentru 30 de copii din familii defavorizate din Oradea.
  • informarea a 30 de copii asupra regulilor de igiena,boli,consum de substante periculoase.
  • dezvoltarea cunostiintelor de cultura generala la 30 de copii.

GRUPURI TINTA,BENEFICIARI: 30  de copii care frecventeaza Centrul Comunitar din Oradea,care provin din familii dezavantajate socio-economic,cu varsta intre 6-18 ani. Acesti copii au nevoie de sprijin si consiliere pentru a le asigura sanse egale in educatie si in integrarea lor sociala.

ACTIVITATI PRINCIPALE

Serviciile oferite copiilor din Centrul comunitar sunt: asistenta sociala,educatie pentru prevenirea abandonului scolar si educatie pentru sanatate,consiliere psihologica,socializare si timp liber.

Copii care participa la activitatile centrului primesc o gustare zilnica din partea FRCCF.

In cadrul acestui proiect sunt propuse urmatoarele :

• activitati de educatie pentru sanatate,unde copii vor invata reguli de igiena,despre o alimentatie sanatoasa si sunt preveniti asupra pericolelor fumatului,ale consumului de alcoolsau droguri.
  • activitati de socializare si de timp liber,cercuri de creatie,jocuri,grupuri de dezvoltare,excursie.
  • activitati de dezvoltarea culturii generale;iesire la teatrul de papusi,participarea copiilor si implicarea lor in evenimentele organizate cu ocazia Zilei Pamantului(22 aprilie),Zilei Internationale a Familiei(15 mai),Zilei Mamei si Zilei Europei(9 mai).Zilei Mondiale a Diversitatii Culturale(21 mai).

Aceste activitati vor contribui la extinderea serviciilor existente,derulate in cadrul centrului de zi.

Prin organizarea si desfasurarea acestora se doreste: cresterea motivatiei copiilor de a invata,imbunatatirea rezultatelor scolare,dobandirea cunostiintelor,abilitatilor si  modelelor de comportament dorit.

REZULTATE ESTIMATE:

• imbunatatirea/mentinerea starii de sanatate a celor 30 de copii,prin participarea la educatia pentru sanatate si folosirea produselor de igiena corporala.
  • 30 de copii vor petrece timpul liber in mod creativ si activ,participand la atelierele de creatie si grupuri de dezvoltare personala.
  • copii vor fi motivati sa isi imbunatateasca rezultatele scolare(vor fi luate in considerare atat frecventa,cat si rezultatele scolare) pentru a participa la excursia de o zi.
  • 30 de copii vor dobandi cunostiinte de cultura generala,participand la evenimentele organizate la Centrul Comunitar si iesirea la teatrul de papusi.

Asociatia Umanitara SAFIR s-a implicat in acest proiect cu o contributie de 44% din bugetul total al proiectului.